Geschreven door Redactie op 7 april 2017

‘De financiering van onze oude dag zit fout’

In zijn column op Moneytalk, geeft Kristof De Paepe (Spaargids.be) zijn mening over het financieringsproces van onze oude dag.

De Paepe onderstreept dat de financiering van onze oude dag fout zit: “Eens we de kaap van 80 jaar hebben gerond, daalt de waarde van de erfenis die we nalaten. Dat is wellicht deels het gevolg van een planning waarbij we onze erfgenamen een stuk erfbelastingen willen besparen, maar wellicht ook van een dure oude dag.”

Steeds meer mensen zoeken daarom hun toevlucht tot bijkomende pensioenplannen zoals groep -of pensioenspaarverzekeringen. Aangezien het wettelijk pensioen vrij mager is, garanderen deze bijkomende pensioenplannen extra financiële ademruimte voor jonge gepensioneerden.

De Paepe haalt echter terecht aan dat door de toegenomen levensverwachting en het meer actieve leven, financiële planning op langere termijn geen overbodige luxe is. Het leven stopt namelijk niet meer op 65. “Eens we de kaap van 80 jaar hebben gerond, daalt de waarde van de erfenis die we nalaten”. Hij pleit voor meer financiële begeleiding van een deel van de bevolking, aangezien onze oude dag steeds duurder wordt en de mogelijkheid van de overheid om bij te springen, steeds kleiner.

Onze raad: laat u voor degelijk advies bijstaan door specialisten. Soms denkt u immers de juiste beslissing te nemen, maar blijkt dit achteraf niet altijd zo te zijn.

 

Bron: moneytalk.knack.be/geld-en-beurs/pensioen/

 

Redactie
Redactie

E-mail: info@fortunafg.com
Telefoon: 03/205.95.50
LinkedIn: linkedin.com/company/fortuna-financial-group