Geschreven door Redactie op 13 juni 2018

Toonaangevende technologiebedrijven domineren de marktwaarde

Strategen van de Amerikaanse bank Goldman Sachs blijven kalm ondanks het nieuw recordniveau van de technologiebeurs Nasdaq en de opmars van Amerikaanse technologiegiganten.

In tegenstelling tot de jaren 60 en de late jaren 90 zijn de FAAMG-aandelen (Facebook, Amazone, Apple, Microsoft en Alphabet) meer gebouwd op solide winsten en minder op waarderingsexpansie. Met andere woorden heeft deze groep meer koerswinst gehaald uit de bedrijfswinsten en amper uit prijsstijging. Toch is de koers-winstverhouding relatief matig, namelijk minder dan de helft van de waardering tijdens de internethype.

Om te bepalen hoelang de technologiemanie nog kan duren, kijken de strategen naar de geschiedenis als een leidraad. De status van technologie verbetert door de opkomst van telefoons en computers. Maar het marktaandeel van de sector komt, zelfs op zijn hoogtepunt in 2000, niet eens in de buurt van de marktaandelen van andere grote sectoren in het verleden.

Maar de dominantie van technologie is nog lang niet ten einde en vertegenwoordigt een grote marktwaarde. Traditionele industrieën worden gedwongen om internet te omarmen en hun apparatuur te verbeteren wat leidt tot innovaties en nieuwe groeidomeinen. Traditionele industrieën zullen dus meer aan technologie moeten spenderen om te overleven, waardoor toonaangevende technologiebedrijven erg groot geworden zijn in termen van marktwaarde…

‘Goldman Sachs ziet geen zeepbel in technologiesector’

Redactie
Redactie

E-mail: info@fortunafg.com
Telefoon: 03/205.95.50
LinkedIn: linkedin.com/company/fortuna-financial-group