Geschreven door Redactie op 12 september 2017

Together in electric dreams: China wil diesel- en benzinemotor bannen

Na Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk, maakt ook China plannen om de diesel- en benzinemotor te bannen.

In tegenstelling tot Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk, die verbrandingsmotors tegen 2040 willen bannen, heeft China nog geen precieze tijdslijn uitgedokterd. Volgens Xinhua, het persagentschap van de overheid, zal hiervoor eerst overlegd worden met alle betrokken departementen.

Elektrisch rijden zit in China al een tijdje in de lift. Autogigant Volvo maakte aan het begin van de zomer reeds bekend dat al hun modellen tegen 2019 van een elektrische motor worden voorzien. De invloed van de Chinezen speelde hierin zonder twijfel een grote rol, aangezien Volvo Cars sinds 2010 in handen is van Chinese autobouwer Geely.

Nu China ook officieel de sprong richting elektrisch maakt, kunnen andere merken niet meer achterblijven. China is namelijk verantwoordelijk voor bijna een derde van de globale autoproductie. Om en beide werden er 28 miljoen auto’s gemaakt in China afgelopen jaar. Volgens de BBC zijn ook andere globale bedrijven zoals Renault-Nissan, Ford en General Motors bezig met elektrische auto’s in China te ontwikkelen.

De sneller dan verwachte opmars van de elektrische auto en neergang van de klassieke verbrandingsmotor, laat diepe sporen na in de financiële markten. Zo wordt bijvoorbeeld Tesla door beleggers tegen 5,4 keer de jaaromzet gewaardeerd. Bij General Motors is dit tegen 0,3 keer. Ook wat betreft materialen, zijn er heel wat bewegingen merkbaar. De prijs van kobalt, een cruciaal ingrediënt voor herlaadbatterijen, is op een jaar tijd ruim verdubbeld. Sinds Umicore aankondigde fors te investeren in batterijmaterialen, lopen analisten zich voor de voeten met optimistische langetermijnprognoses voor de materialengroep. Op de Amsterdamse beurs is een gelijkaardige trend te zien bij AMG. De conglomeraat blijkt in een Braziliaanse mijn op tonnen lithium te zitten, eveneens een cruciaal ingrediënt voor herlaadbatterijen.

In onze meer dynamische strategieën kiezen onze beheerders al enige tijd voor duurzaamheid met fondsen zoals Nordea Global Climate and Environment en Candriam Sustainable Pacific.

Bronnen: BBC News, De Tijd, De Standaard

 

Redactie
Redactie

E-mail: info@fortunafg.com
Telefoon: 03/205.95.50
LinkedIn: linkedin.com/company/fortuna-financial-group