Geschreven door Redactie op 2 juni 2017

Koersen zelden zo hoog in onzekere wereld

De volatiliteit op de markten daalde deze maand naar een dieptepunt, wat beleggers onrustig maakt. Ook de angstbarometer tekende recent  een historisch lage drempel op. Hoe komt dit? We leven toch allesbehalve in een risicoloze wereld?

Valentijn Van Nieuwenhuijzen (hoofd van multi-assetfondsen van NN Investment Partners) stelt in Moneytalk dat de markten heel goed begrijpen dat er een verschil bestaat tussen politieke en economische risico’s. Werkloosheid staat op zijn laagste punt sinds de financiële crisis en bedrijfswinsten in Europa stegen afgelopen maanden met meer dan 20%. Hoewel er vaak politieke onrust heerst die de mensen bezig houdt, de economie laat zich niet uit haar lood slaan.

Sommige analisten waarschuwen echter voor markttumult: in het verleden werden grote beurscorrecties steeds voorafgegaan door een lage volatiliteit. Volgens Van Nieuwenhuijzen is dit moeilijk te voorspellen. Er kan best een storm opkomen bij goed weer, maar of dat morgen is of over twee jaar, wie zal het zeggen? We kunnen concluderen dat bij het analyseren van de markt, er niet alleen naar volatiliteit gekeken moet worden. “De bredere evolutie op de markt telt: hoe zitten partijen gepositioneerd? Waar stroomt geld naartoe? Waar wordt er weggehaald? Dat zegt allemaal niet zoveel over de economie, of over waar de beurs over een jaar staat, maar het helpt wel de kans in kaart te brengen dat er een correctie komt.”

Lees er meer over via moneytalk.knack.be

 

Redactie
Redactie

E-mail: info@fortunafg.com
Telefoon: 03/205.95.50
LinkedIn: linkedin.com/company/fortuna-financial-group