Geschreven door Redactie op 11 april 2017

Fortuna Financial Group op groeikoers

CEO Frank Peeraer gaf een interview voor kmo-insider:

Het jaar 2016 was een sterk jaar voor Fortuna Financial Group. De omzet van de groep steeg met 13,6 procent tot 8 miljoen euro, dankzij de overname van verschillende portefeuilles en beleggingsverzekeringen.

Tot de bekendste overnames behoort ongetwijfeld de 250 verzekeringspolissen van het vorig jaar ter ziele gegane Optima. Hierover hebben we reeds eerder bericht maar toen sprongen we iets te slordig om met de informatie over deze overname. We schreven toen iets te enthousiast dat via deze overname de omzet verdubbeld werd, maar dat was een brug te ver. De overname van de Optima-verzekeringspolissen was slechts een stap (en zeker niet de omzetverdubbeling) in het groeiproces van de groep.

“Er zullen nog overnames volgen”

Het groeiproces van Fortuna Financial Group is een weloverwogen strategie van de vermogensbeheerdersgroep. CEO Frank Peeraer (53) is ambitieus maar gezond berekend in de strategische plannen van de groep.

Frank Peeraer: “We zijn van plan onze overnamestrategie zeker verder te zetten. Er zijn nog vele opportuniteiten, voornamelijk bij kleinere makelaars die om diverse redenen zelf geen groeistrategie kunnen ontwikkelen en te klein zijn om de wettelijke bepalingen van de overheid te kunnen toepassen. Omwille van wat in het verleden al eens is mis gelopen in de financiële wereld, heeft de overheid strengere regels en controlesystemen opgelegd, die vaak bijkomende investeringen vergen en niet iedereen is vandaag in de mogelijkheid om deze verplichtingen na te komen. Dankzij onze strikte planning en onze expertise zijn wij wel in de mogelijkheid aan deze verplichtingen tegemoet te komen. Bovendien zijn we gewapend met voldoende financiële middelen om overnames ernstig te overwegen.”

De werkwijze van Fortuna Financial Group is volledig afgestemd op groei

Zij zoekt op een onafhankelijke manier naar de beste financiële producten met als doel een beter resultaat te bereiken dan de traditionele adviseurs, die zich vaak beperken tot het aanbieden van de eigen producten. Er wordt dan ook uitsluitend samengewerkt met betrouwbare en gerenommeerde instellingen.

Frank Peeraer: “Wij bieden onze klanten een zeer transparante informatie aan. Dossiers worden op de voet opgevolgd door bekwame medewerkers die hun sporen in de sector verdiend hebben en die zorgen voor een permanente evaluatie, waarbij de klant altijd weet waar hij staat met zijn dossiers.”

Op een ogenblik dat rendementen in de verschillende sectoren sterk onder druk staan, is expertise en vooral transparantie in de informatie zeer belangrijk. De informatie die Fortuna Financial Group aan de bezoekers van zijn website bezorgt is hiervan een goed voorbeeld. Bezoek de website en u zult meteen merken dat het voor Fortuna een belangrijk aandachtspunt is dat de bezoekers goed geïnformeerd worden.

 

Bron: kmo-insider, Freddy Michiels (22/03/2017)

Redactie
Redactie

E-mail: info@fortunafg.com
Telefoon: 03/205.95.50
LinkedIn: linkedin.com/company/fortuna-financial-group