Geplaatst door Dorien Vissers op 15 juli 2019

Waarom nog fysiek vastgoed kopen als dat ook kan op de beurs?

Dit was de kop van een artikel in HLN van 11/07. Aan het woord, Vincent Van Dessel, CEO van de Brusselse beurs.

Hij wil het spaargeld terug aan het werk krijgen. En dit op verschillende manieren. Zoals wij reeds in het verleden stelden is hier niet zo veel voor nodig. De politieke wil om investeren in bedrijven (aandelen) terug aantrekkelijk te maken bijvoorbeeld. Denken we dan aan lagere transactiekosten en een gunstigere fiscaliteit.

Daarenboven stipt Mr Van Dessel ook een ander belangrijk punt aan; vastgoedaandelen.

De argumenten om het beheer van vastgoed aan professionelen over te laten zijn ook de onze. Altijd fijn om dit ook eens van iemand anders te horen.

De belangrijkste punten op een rijtje :

  • Als u zelf vastgoed aankoopt kijkt u al snel aan tegen aankoopkosten van 10 à 15%. Vastgoed laten beheren door professionelen kan zo veel goedkoper.
  • Zelf geen telefoontjes over een lekkend toilet of een gebroken raam.
  • Elk jaar een mooi dividend of winstuitkering. En omdat GVV’s (gereglementeerde vastgoedvennootschappen) verhuren op lange termijn hoeven ze dit zelden te verlagen. Het dividendrendement is dan ook een pak beter dan het rendement van termijnrekeningen of obligaties.
  • Daarenboven kunnen we er quasi vanuit gaan dat vastgoedaandelen op langere termijn minstens gelijk stijgen met de inflatie.

 

Uiteraard wordt in het artikel ook meegegeven dat je je slaap niet mag laten voor de tussentijdse koerscapriolen op de beurs. Maar wilde koersbewegingen vallen bij vastgoedaandelen wel mee. Omdat de meeste investeerders dit door het goede dividendrendement als investering voor de lange termijn zien.

Dorien Vissers
Office Manager

E-mail: dorien.vissers@fortunafg.com
Telefoon: 03/205.95.50
LinkedIn: inkedin.com/in/dorienvissers