Geplaatst door Redactie op 2 mei 2017

Frank Peeraer spreekt studenten toe: hoe slim omgaan met geld?

Vanavond, dinsdag 2 mei, vindt in Antwerpen het slotdebat van Capitant plaats. Ter dezer gelegenheid zakt onze CEO nog eens even af naar de schoolbanken.

Capitant is een studentenvereniging die studenten wil inleiden tot en begeleiden naar de financiële markten, in alle aspecten en wereldwijd. Traditiegetrouw organiseren ze jaarlijks een slotdebat, waarbij Frank Peeraer één van de sprekers van de avond is. Hij geeft 4 geldtips aan de afstuderende studenten:
1. Stort je niet blind in je eigen onderneming, maar doe eerst enkele jaren ervaring op in de echte bedrijfswereld. Je kan enkel iets betekenen in de financiële wereld wanneer je de nodige maturiteit, ervaring, relaties en wijsheden hebt opgebouwd.
2. Koop niet meteen een eigen stek, maar huur eerst een aantal jaar een appartement of een huis. Hals over kop een woonlening aangaan, leidt in de long run vaak tot grotere verliezen. Koop met andere woorden een woning wanneer je een bepaald kapitaal hebt opgebouwd en je weet waar je naartoe wil.
3. Maak geen schulden voor een extra opleiding: de beste leerschool blijft namelijk nog steeds de praktijk.
4. Parkeer je centen niet op een spaarrekening, dit zal de komende 5 jaar niets opbrengen. Investeer geld dat je niet meteen nodig hebt in aandelen en kies daarbij voor aandelen van eenvoudige bedrijven die je kent.
Het slotdebat van Capitant vindt dinsdag 2 mei plaats in de Aula Rector D’Hanis van de Universiteit Antwerpen van 19u tot 22u

Redactie
Redactie

E-mail: info@fortunafg.com
Telefoon: 03/205.95.50
LinkedIn: linkedin.com/company/fortuna-financial-group